You are here: Home Info Sarawell Pengenalan

Kolej Sains Dan Pengurusan Sarawel

Info Sarawell

INSTITUT TEKNOLOGI SARAWELL (KIST SARAWAK)

Kist mengembang sayapnya ke  Sarawak melalui Institut Teknologi Sarawell(ITS) pada Disember  2010 dengan kampusnya di Taman Sentosa, Batu 8 ½ Jalan Penrissen Lama.  Empat unit lot kedai tiga tingkat berhampiran pekan Kota Sentosa dan Lapangan Terbang Antara Bangsa Kuching dan juga Kuching Sentral yang sedang dalam pembenaan.

Institut Teknologi Sarawell merupakan satu-satunya kolej swasta di Sarawak yang bakal menawarkan kursus Diploma dalam bidang  Psikologi, Pengajian Syariah,  Pengurusan & Perkhidmatan Makanan Halal dan Sains Senaman & Sukan.  Dua kursus lain adalah Pembantu Perubatan dan Kesihatan Persekitaran.

Ramai lepasan SPM yang datang temuduga di kolej & kaunter bergerak kita berminat menunggu untuk belajar di Sarawell.

Sarawell dijangka mengambil pelajar pertamanya bulan September 2011 jika semua urusan berjalan seperti dirancang.

Petikan akhbar laporan kunjungan hormat kepada YB Datin Hjh Fatimah Bt Abdullah:

“ Kemasukan Sarawell ke Sarawak akan memberi kemudahan pendidikan kepada lepasan SPM & STPM melanjut pelajaran di peringkat diploma.  Sarawell menjadi alternatif  kepada pelajar yang tidak berpeluang melanjutkan pelajaran ke IPTA.  Sarawell akan menawar beberapa bidang yang menjadi tumpuan dan permintaan kepada masyarakat global”

YB Datin Hjh Fatimah Bt Abdullah, Menteri di Jabatan Ketua Menteri Sarawak

Last Updated ( Sunday, 22 May 2011 01:52 )

Pautan Pantas

Email Staf (sarawell.edu.my)
    Capaian Email untuk Staf SARAWELL.

Email Staf (kist.edu.my)
    Capaian Email untuk Staf SARAWELL.

Email Pelajar
   Capaian Email untuk Pelajar SARAWELL.

Aplikasi SMS 39923

Taip KIST <space> MOHON <space> NO.IC <*> NAMA <*> KURSUS <*> LOKASI ANDA